Na hát megvolt tegnap a villámlátogatás. MeLák (ez a beceneve a fijúnak, aki meglátogatott) péntek este megérkezett, némi milka csoki kiséretében .. :p















Sajnos az időjárás nem nagyon kedvezett nekünk tegnap, mivel jó holland szokásként bármily meglepő.. de esett.. egész nap.
Azért mi megpróbálkoztunk egy kis sétával a városban, íme néhány kép a városnézésről:













Ez a szobor kanapé valahol a sétáló utcán található. Elég vicces látványt nyújt, ahogy a kedves kis sétálóutcán egyszercsak ott egy rikító sárga kanapé.






















Ez a fura kinézetű szobor az enschedei színház előtt található. Gondoltuk ezzel is lefényképezkedünk.

Ez után megéheztünk, úgyhogy betértünk egy mexikói étterembe kajálni. Mivel tradicionális holland étterem nincs, mit is ehetnénk itt, mint más nemzetek kajáját. Mi a Los Ponchost választottuk, ami egy igazán igényes mexikói étterem, árait tekintve nem volt annyira vészes, inkább mint otthon egy közép kategóriájú vagy annál talán egy kicsivel drágább étterem. Tortilla chips és hozzá öntet alapból jár, ez már szimpatikussá tette a helyet. Mi a buritót válastottuk, ennek fő oka részemről, hogy az étlapon a legtöbb ételben voltak olyan spanyol szavak amelynek jelentéséről még elgondolkodni sem mertem.
A buritó jelentem finom volt, desszertnek már nem maradt hely, de íme egy kép a vacsoráról: (igazság szerint az egyetlen, mert féltünk, hogy kivágnak minket a kajáldából a fényképezés miatt)













A kép elég béna lett, de még így is látszik valamennyire a tegnapi nap legszebb emléke, a TEJFÖL. tapsvihar. én majdnem elsírtam magam örömömben, mikor megláttam hogy tejfölt is adnak ebben az étteremben. Ami elgondolkodtatott, vajon honnan vesznek ezek tejfölt, mikor itt azt nem árulnak sehol.. :)












Ez az étterem külső képe.
Érdekességkét elmondom, hogy mivel hollandiában minden hely nemdohányzó, ezért a képen látható két ember helyén, minden vendéglátó hely kihelyez dohányzóhelyeket. Pont az ajtóban :) és ez szinte az összes helyen így van.
A kocsmában, ahova ezután mentünk, a fiatalok ki be cipelték az italjaikat, míg gyorsan elszívtak 1- valahány szál cigit, majd vissza, leültek, tíz perc múlva újra italok ki, fiatalok ki..
És jöjjön akkor egy kép a már említett kocsmáról:

























Itt látható is a dohányos bagázs. A bent készült képek sajnos nem sikerültek vmi jól, de egy nagyon igényes hely. az egész plafon tiszta tükör, és középen volt egy pódium szerű valami, nem vagyok benne biztos hogy néha nem alakul át a hely vmi striptíz klubbá :D
Juttinak, és a többi macskaőrültnek üzenek, ez egy ilyen cicás hely volt, a de kater, sztem macskát jelent. amit abból következtettem ki hogy ül egy macska a címerben :D
na, azt hiszem ennyi elég is lesz belőlem egy időre, megyek megnézem a szombati vásárt a belvárosban, később jelentem milyen volt. 

(aki estleg tudja blogolók közül Rumors, Norwaybaby, írja már be kommentbe milyen kép arány kell, mert most megint nem lettek jók a méretek, bár most legalább benne van az egész kép, köszi, és bocsi a képek miatt.)

A bejegyzés trackback címe:

https://hellokitti.blog.hu/api/trackback/id/tr77987124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norway_baby 2009.03.07. 12:56:03

Én 500X333-at használok. Mármint képméret... :P Itt sem lehet sehol bent dohányozni, itt is mindenki az ajtóban dekkol. Mexikói kaja rulez...

norway_baby 2009.03.07. 13:55:56

Am. a mexikói étterem biztos Magyarországról hozatja a tejfölt. ;)

rumors 2009.03.08. 12:20:57

fogalmam sincs milyen képméretet használok. :D

fú ez a nem-dohányzós dolog tetszik nekem. nagyon is. megyek utánad :D
süti beállítások módosítása