második :)

 2009.02.07. 15:45
A tegnapi story folytatásaként este kiderült, hogy Szabi utazótáskájában maradt a kulcsa.. ez még este okozott egy kis dilemmát nekem, hogy hogy juttassam vissza.. kénytelen leszek hazamenni :p

Ezenkívül, csak hogy az élet ne legyen egyszerű, Tomi próbálta már több helyen is használni a raiffeisenes kártyáját, amire otthon azt mondták, hogy hollandiában ez kell, nekem is ezt mondták, ennek ellenére nem műköik... nem lehet vele fizetni.. szép az élet. mondjuk nekem úgysincs rajta pénzem :D de ha lenne sem tudnám használni, és még pin kódom sincs :D komolyan minden ember ilyen szerencsétlen, vagy csak én vagyok ekkora lúzer?! :D 

Kifelejtettem a tegnapi bejegyzésből, hogy tegnap kipróbáltunk egy holland "specialistást"
itt nagyon sok helyen van ún. snack automata, ami falba van építve, hátulról folyamatosan töltik, es némi apró bedobásával az ablakok kinyitásával lehet frissen sülteket, vmi krumplis dolog, azt még nem kóstoltuk meg hamburgereket venni.
itt egy kép róla, bár nem én csináltam, csak hogy el tudjátok képzelni:
http://farm1.static.flickr.com/71/195441270_e5f856b26a.jpg?v=0

Az út másik érdekessége a két emeletes vonat volt. sajnos mi nem olyannal jöttünk, de míg vártuk a vonatunkat, többet is láttunk. erről majd tudok képet mutatni, ha rájövök hogy miért nem megy a kép beszúrás funkcióm.. :(

Tegnap este átjött egy másik bmf-es fiú, aki hétfőn érkezett ide Enschedebe. Mesélte hogy ő is megszívta a wizzairnél ugyanazt amit én, szóval valóban volt abban vmi hogy a neten feltüntetett adatok felrevezetőek voltak.
Hívott minket a többi internationale diákkal sörözni, de olyan fáradtak voltunk.. Azt mondja minen nap party van.
Itt egyébként mindenki széjjel van szívva.. legalábbis a koliban. Züllött egy hely ez a Hollandia.
Még nem láttunk ilyen coffe shoppot, de nem is nagyon kerestük.

Ma sikerült egy valamivel olcsóbb bevásárló központot találni, bár itt is minden nagyon drága, de ha a legalapabb, legolcsóbb termékeket veszi az ember, akkor kb olyan, mint otthon a közép vagy felső árkategóriás termékek. persze vannak kivételek. 
Itt nem nagyon főznek az emberek, ígyhát nem is nagyon láttam a boltban alapanyagokat. pl egy kiló lisztet vagy ilyesmiket. 
a péksütemények jelentős része is ilyen sütőbe bedobós, 10 perc alatt kész is.. Minden előrecsomgolt, sokféle kész kaja (tészták, saláták) és iszonyat nagy drágaság.
Még egy másfél literes üveg ásványvíz is 200 forint, és még üveg árat is felszámolnak..
A másik nehézség a bolttal kapcsolatban, hogy semmi nincs se angolul se németül kiírva.. minden csak hollandul. sokszor nem tudjuk kikövetkeztetni a dolgokat. van amin nem egyértelmű hogy mi van benne.

ma nagyon rossz az idő, azért nem tudok képet küldeni, mert rosszak a fényviszonyok, ezért nincs értelme képet csinálni. de majd küldök képet a környékről.. elég furcsa látvány ez a magyar embernek.. :) ahányszor sétálunk az utcán, mindig teljesen kikészülünk ettől a látványtól. az ablakok nagyjaból derék magasságban kezdődnek egészen fel majdnem a háztetőig, és nincs igazából ilyen előkert, hanem közvetlenül a járda mentén egyből a házak, ezekkel a hatalmas ablakokkal. minden ablakban ül egy macska, de komolyan :) Jutta de boldog lennél :) Minden minden minden látszik az ablakokon át. Gyönyörűen berendezett lakások, egyik szebb mint a másik, és egy csomo helyen a párkány úgy van megcsinálva hogy pl egy gyerek ott jáccik a párkányon :) mint egy kis szoba :) nagyon vicces, remélem a képek majd visszaadják a látványt.

most még nem nagyon tudunk menni semerre, mert nincs biciklink, de hétfőn majd veszünk. mert anélkül itt nem lehet. vagy majd lopunk egyet! az a legjobb és legegyszerűbb :D

Na egyenlőre ennyi, bocs hogy kicsit csapkodnak a gondolataim, meg ha esetleg ismételtem volna önmagam.. de még mindig nem vagyok a toppon.. megyek be is fekszem az ágyba és nézem a holland tv-t. ami egyébként olyan hogy van angol meg német adás, holland nyelvű nincs, hanem feliratozzák az angol meg német adást. de mindent, a filmeket, az mtv-t, mindent. mondjuk jobb is hogy nem hollandul karattyolnak itt nekem, sztem ez amúgy sem egy létező nyelv.. inkább csak befüvezve karattyolnak angol német blabla nyelven :D

na mára télleg ennyi, olvassatok, kommenteljetek, hallgassatok hs7-et :D puszi

A bejegyzés trackback címe:

https://hellokitti.blog.hu/api/trackback/id/tr89928557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norway_baby 2009.02.07. 16:03:02

A másodikhoz az első. :P
Nem tom mit műveltetek a reptéren, nekem csak a vizemet nem engedték át, és volt aki 2 táskával ment át. Laptop meg kézi poggyász. Oslóban pl. nálam maradt az öngyújtóm, elfelejtettem visszarakni a nagy bőröndbe, simán felengedtek vele a repülőre ami jött Aalesund-ba.
Hollandia egy ilyen hely, sztem ha betoppannál valaki lakásába, még egy kávéra is meghívnának. :P
És itt is vannak cicák az ablakban. :D

kidddo 2009.02.07. 16:07:40

@norway_baby: de nem ennyi, meg nem ilyen cica. te csak ne szójjal itt be hollandiára, mert nem fogom olvasni a blogod :D
amúgy mikor amerikában voltam, nálunk is volt minden.. öngyújtótól kezdve a pián keresztül minden.. csak ezek a wizz airesek ilyen hülyék. és akkor a laptop meg a kézipoggyász sem számított kettőnek. az a két wizz aires p*** velük volt a baj.

^LutheR^ 2009.02.07. 22:16:23

Szeretnék okoskodni kicsit: dombornyomott kártyát bármelyik elfogadónál lehet használni.

^LutheR^ 2009.02.07. 22:17:19

2. okosság: képmegosztásra nyiss egy google webalbumot, tölts fel képeket, és oszd meg a világgal.

kidddo 2009.02.07. 22:23:33

Hát el kéne fogadniuk.. de nem fogadják.. és ez nem rajtuk múlik, úgyertem nem azért mert nincs kedvük elfogadni, hanem mert a terminál vagy miaz a kis gép, fel sem ismeri.. :s
ez van.. majd csináltatok itt egy másik kártyát, aztán átutalom a pénzt. jobb híján.
a kép megosztás dolog meg azért lenne jó mert akkor a szöveget hozzá tudnám írni, hogy mi érdekes van a képen.

norway_baby 2009.02.08. 02:17:05

Itt Norvégiában sem fogadnak el minden kártyát. Össze-vissza van. Van ahol csak Mastercard jó, van ahol csak Visa, és van ahol azt a kártyát is elfogadják ami nem dombornyomott. Szerintem kérdezz utána helyi diákoktól, hogy ott mit fogadnak el jobban.

ajutta 2009.02.08. 11:45:02

ezért kell kint is csináltatni egy kártyát!!! :) hát én túl sok mindent nem értek:S pff

most csináltam krumlipürét, és asszem szerelmes vagyok:) nem tom, hogy ki fogja ezt megenni.. ;) bár nekem ízlik:)

ajutta 2009.02.08. 11:45:45

jah és fényképezz nekem igazi holland cicákat!!!!!

Timesz 2009.02.08. 13:38:30

Szeva Csajszi!
Ne feledd, ha jössz haza akkor is kimegyek szívesen érted a kis "búcsúztató" brigáddal!

Gyógyulj meg mihamarabb, és várom a képeket, hogy tudjam, hogy jövőre mi vár rám! Mindent jegyzetelj le nekem :D
Jah és majd a lopott bicot dugd majd el, hogy nekem se kelljen venni :D:D:D

Remélem majd szuperül érzed majd magad!

Vigyázz magadra!
Jah és ha tudod, hogy mikor látogatsz haza akkor majd írj rám privibe :D

Puszikállak

totyinka 2009.02.12. 12:15:07

egy biciklit nekem is lophatnál:D
bár azt még ki kell találni h hogyan fog az eljutni hozzám:D
süti beállítások módosítása